Yeni TMS Cihazı ile Depresyon ve Anksiyete Tedavisine Umut

Depresyon ve Anksiyete Tedavisinde Yeni Bir Yaklaşım

Kahramanmaraş HG Hospital, deprem sonrası artan psikiyatrik rahatsızlıklara umut olacak bir adım attı. Hastanede hizmete giren Transmanyetik Stimulasyon (TMS) cihazı, depresyon, anksiyete bozuklukları ve travma sonrası stres bozukluğu gibi problemlerde etkili bir tedavi seçeneği sunuyor.

Hastanenin Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Nuri Öksüz, cihazın önemini vurgulayarak, depresyon ve anksiyete gibi rahatsızlıklarda ilaçsız ve yan etkisiz bir tedavi imkanı sunduğunu belirtti.

TMS cihazı, FDA onaylı ve beynin belirli bölgelerine elektromanyetik uyarılar göndererek sinir hücrelerini aktive ediyor. Bu sayede beyin aktivitesi dengeleniyor ve hastaların durumunda belirgin bir iyileşme sağlanıyor.

Ayrıca, TMS tedavisi sayesinde beyindeki nöronlar ve ileti sistemi daha sağlıklı çalışarak, farklı hastalıkların tedavisinde de kullanılabiliyor. Özellikle depresyon, anksiyete bozuklukları, panik atak, obsesif kompulsif bozukluk, migren gibi sorunlara karşı etkili bir çözüm sunuyor.

Dr. Öksüz, TMS tedavisinin güvenli ve yan etkisiz bir yöntem olduğunu vurgulayarak, hastaların tedavi süreci boyunca uyanık kaldıklarını ve herhangi bir anesteziye gerek olmadığını belirtti.

TMS tedavisinin klinik sonuçları olumlu yönde etkilediği ve özellikle ilaçlara dirençli hastalarda başarılı sonuçlar verdiği belirtiliyor. Tedavi süreci hastanın durumuna göre planlanıyor ve genellikle haftada 5-6 seans şeklinde uygulanıyor.

Yaşlı ve polifarmasi hastalarında ilaçların sadeleştirilmesine yardımcı olan TMS tedavisi, depresyon gibi dirençli vakalarda da etkili bir alternatif olarak değerlendiriliyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / HALİL ULUBEY – Sağlık

Related Posts

Türkiye’de 13 milyon kişi aynı derdi taşıyor: Şimdi de iyileşmek için kola içip, patates yiyorlar

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon kişinin mücadele ettiği bu nörolojik sorun, iş gücü kaybından sosyal izolasyona kadar pek çok olumsuz sonucu beraberinde getiriyor. Uzun süredir kesin bir tedavisi bulunamayan migrene karşı insanlar çareyi bazen ilaçlarda, bazen ise TikTok’ta gördükleri sıra dışı önerilerde arıyor.

Prof. Dr. Kiraz: Aşırı sıcak günlerde geceleri de su içmek gerekebilir

Prof. Dr. Kiraz: Aşırı sıcak günlerde geceleri de su içmek gerekebilir

Güneşe dikkat: Alerji vakalarında artış başladı

Havaların ısınmasıyla birlikte güneş alerjisine bağlı şikayetlerde belirgin artış yaşanıyor. Uzmanlar; özellikle güneşe maruz kalan yüz, kol, bacak ve ellerde görülen kaşıntı, kızarıklık ve döküntü gibi belirtilerin ciddiye alınması gerektiğini belirterek, güneşten korunmanın ihmal edilmemesi konusunda uyarıyor.

Kahvaltıda yiyenin zekası tavan yapıyor! Çinlilerin sırrı, Karatay’ın favorisi, süper besin

Sağlıklı beslenme denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Prof. Dr. Canan Karatay, yıllardır beslenme alışkanlıklarımız konusunda ezber bozan önerileriyle dikkat çekiyor. Kendisi, yaşına rağmen dinç ve sağlıklı bir yaşam sürmesiyle de söylediklerinin en büyük kanıtı. Peki, Canan Karatay’ın kahvaltı önerileri neler?

Uyurken ortaya çıkan 2 belirti löseminin ilk sinyali olabilir!

Uykuda yaşanan bazı belirtiler, yalnızca bir yorgunluk ya da geçici rahatsızlık olarak görülse de, bazen ciddi hastalıkların ilk uyarısı olabilir. Uzmanlara göre özellikle yoğun gece terlemesi ve gece ortaya çıkan kemik ağrıları, löseminin erken evredeki sessiz sinyalleri arasında yer alıyor.

Alzheimer hastalığının ilk belirtisi tatilde ortaya çıkıyor

Tatil genellikle dinlenme, eğlenme ve yenilenme ile ilişkilendirilir. Ancak uzmanlara göre, özellikle Alzheimer ve demansın erken belirtileri tatil dönemlerinde kendini gösterebilir.