Karya Vizyon Turizm Buluşması Muğla’da Başladı

GETOB, Uluslararası Karya Vizyon Turizm Buluşması İle Turizm Vizyonunu Belirliyor

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB), turizmin değişen vizyonuna yön vermek ve bölgesel kalkınmayı küresel ölçekte artırmak amacıyla “Uluslararası Karya Vizyon Turizm Buluşması”nı Muğla’da gerçekleştiriyor.

Sürdürülebilir turizm politikaları, yeni seyahat trendleri, yat turizmi ve kıyı destinasyonları, dijitalleşme, gastronomi ve otelcilikte yenilik gibi konuların ele alındığı etkinliğin açılışında konuşan GETOB Başkanı Cengiz Aygün, Türkiye’nin turizm geçmişine de değinerek, 1930’lu yıllarda Atatürk’ün turizme yaklaşımını örnekledi.

Aygün, 1937’de yapılan bir otel anketinde Türkiye’de 1127 otel ve 1495 han bulunduğunu belirterek, “Mustafa Kemal Atatürk Türk mutfağını kültürel bir kimlik unsuru olarak gördü ve bu mirası gelecek nesillere aktarmayı hedefledi. Devlet yemeklerinde Türk mutfağını ön plana çıkararak, Türkiye’nin zengin gastronomik kültürünü dünyaya tanıttı. Bu yaklaşım, bugün gelişen gastronomi turizminin temelini oluşturuyor.” dedi.

Aygün, Cumhuriyet döneminde turizm altyapısının hızla geliştiğine vurgu yaparak, “1924’te Türkiye’nin ilk yataklı treni olan Wagons-Lits hizmete girmiş, 1925’te turistlere rehberlik ve tercümanlık hizmetlerini içeren bir kararname yayımlandı. 1933’te Devlet Hava Meydanları İşletmesi kuruldu ve İstanbul ile Ankara arasında deneme niteliğinde uçak seferleri gerçekleştirildi. Ayrıca aynı yıl Oda ve Lokantacılar Cemiyeti kurularak gastronomi sektörünün gelişimine katkı sağlandı.” şeklinde konuştu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası çerçevesinde düzenlenen açılışta, öğrenciler ve minikler “23 Nisan” temasıyla sahne performansları sergiledi.

Öğrenci ve miniklerin performansı, otelciler ve turizmciler tarafından büyük beğeni ve alkışlarla karşılandı.

Uluslararası Karya Vizyon Turizm Buluşması, yarın gerçekleşecek söyleşi ve panellerle sona erecek.

Related Posts

‘Sarı altın’ olarak biliniyor, 50 TL’den satılıyor: Mersinde hasadı başladı!

Mersin’de “sarı altın” olarak bilinen Malta eriği hasadı başladı. Ancak, bu yılki zirai don nedeniyle verim düşerken, kaliteye göre fiyatlar değişiyor. Üreticiler, zorlu koşullara rağmen hasadı başarıyla gerçekleştiriyor.

Talep patlaması yaşandı, yetişemiyorlar: 24 yeni fabrika açılacak

Yapay zeka sektöründe hızla artan çip talebine yanıt vermek isteyen TSMC adlı şirket, dünya genelinde 24 yeni fabrika kurmaya hazırlanıyor.

Meydanı Amerika’ya bıraktılar

Vatandaş kara kara faturaları nasıl ödeyeceğini düşünürken iktidar elektrik dağıtım işini
Amerikalılara verdi. 4 milyon abone, fatura öderken ABD’li şirkete para kazandırıyor.

Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı? Dolar, Euro, altın…

Bu haftanın en çok kazandıran yatırım araçları belli oldu. Dolar, Euro, altın ve Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetlerinde haftalık bazda ortalama artış açıklandı. İşte bu hafta en çok getiri sağlayan yatırım araçları…

İstanbul’daki evler için kritik çağrı: Birleşin ve güçlendirin

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkan Yardımcısı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Özlem İmren, güçlendirmenin yama değil, binanın sıfır bina performansına ulaşması için yapılan müdahaleler olduğunu belirterek, konutlarda da güçlendirme çalışmalarının yaygınlaştırılması çağrısında bulundu.

Revize üstüne revize edilmişti: Bakan Şimşek’ten enflasyonda düşüş açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerindeki gelişmeleri değerlendirdi. Bakan Şimşek, enflasyonun yıl sonunda Merkez Bankası’nın tahminlerine uygun olarak gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti. Dezenflasyon sürecinin desteklendiğini ve ekonomiye yönelik adımların sürdüğünü belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir